ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Росія будує другу військову базу біля кордону з Україною

База буде розташована на околиці невеликого міста Богучар, біля кордону з Луганською областю.

Росія будує другу військову базу біля кордону з Україною
Фото: ТСН

Росія планує побудувати другу велику військову базу за 45 кілометрів від кордону з Україною.

Про це свідчать урядові документи і люди, що працюють на місці майбутнього будівництва, повідомляє Reuters.

Зазначається, що база буде розташована на околиці невеликого міста Богучар, на схід від іще однієї споруджуваної частини у Білгородській області, але також близько до кордону з Луганською областю.

Згідно з документами, російське Міноборони має намір перетворити старе армійське сховище у Богучарі Воронезької області на велику базу з десятками будівель і спеціальних споруд, на якій будуть базуватися більш ніж 1300 одиниць бойової техніки.

"Нова база з більш ніж десятком казарм для 5210 військових, артилерійськими складами, лазаретом, басейном і величезним навчальним комплексом, розташується за 45 кілометрів від українського кордону", - йдеться в повідомленні.

За даними інформагентства, російське міністерство планує відправити на базу мотострілкову бригаду з Нижнього Новгорода, так само, як і війська радіаційного, хімічного і біологічного захисту.

Як повідомляє інформагентство, у військовій частині у Богучарі один із солдатів сказав, що деякі військові вже прибули.

Однак охорона бази не пропустила журналістів на територію частини, а командир бази поговорити відмовився.

"Будівництво на території бази: тільки недобудована будівля і ще одна застаріла казарма. Десятки машин з військовими, включаючи військові вантажівки, їздили по дорозі, що веде до армійського сховища. Дорога була пошматована слідами танкових гусениць", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, 9 вересня ЗМІ повідомили, що Росія почала будівництво великої військової бази за 20 кілометрів від кордону з Україною - в районі міста Валуйки Білгородської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram