ГоловнаСвіт

НАТО посилить присутність у Балтії у відповідь на агресивну політику РФ, - Расмуссен

Країни Балтії, Польща і Румунія хочуть розмістити опорні пункти сил НАТО

НАТО посилить присутність у Балтії у відповідь на агресивну політику РФ, - Расмуссен
Расмуссен
Фото: EPA/UPG

Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив, що країни НАТО домовилися про створення сил швидкого реагування, до яких входитимуть кілька тисяч військовослужбовців.

Як повідомляє 5 вересня Delfi.lv, у своєму виступі Расмуссен наголосив, що такі війська створюють у відповідь на агресивну політику Росії.

На саміті в п'ятницю лідери країн НАТО затвердили план швидкого реагування, що передбачає, зокрема, створення "сил особливо високої готовності, які можна розгорнути за дуже короткий час", заявив генсек. За його словами, "план готовності" Альянсу стане для Росії недвозначним сигналом про те, що НАТО готове захищати всіх своїх союзників будь-коли.

"Якщо ви хоча б задумаєтеся про те, щоб напасти на одного із союзників, вам доведеться протистояти цілому Альянсу", - сказав Расмуссен, звертаючись до будь-якого потенційного агресора.

Виступаючи перед журналістами, Расмуссен зазначив, що деталі: точний розмір, склад сил швидкого реагування, а також місця розташування баз постачання та командування - ще слід розробити.

"Потрібно ще також подивитися, де будуть опорні пункти. Але наразі я занотував зауваження від балтійських країн, Польщі та Румунії на те, що вони хочуть прийняти на своїй території такі опорні пункти", - сказав Расмуссен.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram