ГоловнаСвіт

У Росії заявили про початок будівництва Керченського мосту

За попередніми даними, міст буде автомобільним і залізничним

У Росії заявили про початок будівництва Керченського мосту
Керченский пролив
Фото: http://www.stranz.ru

У серпні почалися роботи з будівництва моста через Керченську протоку.

Про це на робочій зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним розповів міністр транспорту Максим Соколов, повідомляє ИТАР-ТАСС у п'ятницю, 5 вересня.

За словами міністра, компанія РЗ уже почала земляні роботи на підходах до майбутнього мосту. А фахівці міністерства оборони зараз розміновують снаряди, що залишилися в Керчі з часів Великої Вітчизняної війни.

Зазначають, що міст буде автомобільним і залізничним. За своєю потужністю двосмугова залізниця повинна відповідати Транссибу. "Вона зможе пропускати близько 100 мільйонів тонн вантажів на рік і достатню кількість пасажирських поїздів. Це буде абсолютно достатня інфраструктура і для залізничного, і для автомобільного сполучення Кримського півострова з іншою частиною нашої країни", - наголосив міністр.

Згідно з графіком, міст, що зв'язує півострів з материковою частиною Росії, буде готовий до 16 грудня 2018 р. Вартість будівництва становитиме близько 230 млрд рублів ($6,24 млрд).

Зараз потрапити з Краснодарського краю до Криму можна на поромі через Керченську переправу. Улітку через велике число туристів там утворилася довга черга. Очікування порома деколи затягувалося на 40 годин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram