ГоловнаСвіт

ВООЗ: спалах Еболи візьмуть під контроль через 6-9 місяців

ВООЗ визнала етичним використання експериментальних ліків для лікування хвороби

ВООЗ: спалах Еболи візьмуть під контроль через 6-9 місяців
Маргарет Чен
Фото: EPA/UPG

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Маргарет Чен заявила, що спалах лихоманки Ебола вдасться взяти під контроль через 6-9 місяців, і це коштуватиме $600 млн, пише газета The Guardian.

За словами Чен, нинішній спалах лихоманки Ебола поширюється темпами, що випереджають зусилля, спрямовані на її контроль. Вона закликала до глобальних мір та припустила, що це забере більше часу, ніж очікувалося раніше. "Це найбільший і найскладніший спалах лихоманки Ебола", - підкреслила глава ВООЗ.

Помічник генерального директора ВООЗ з питань глобальної безпеки в області охорони здоров'я Кейджі Фукуда, який щойно повернувся із Західної Африки, визнав, що в охоплених спалахом захворювання країнах не вистачає людей з необхідними навичками і підготовкою для боротьби з інфекцією.

"У нас не вистачає медичних працівників, лікарів, медсестер, водіїв. Багато людей бояться визнати, що вони хворі. Але навіть коли вони це роблять, у нас не вистачає машин швидкої допомоги, щоб доставити їх до лікарень", - сказав він.

Вірус Ебола відкрито у 1976 році в Заїрі (нині - ДРК) і названо як річку, поряд з якою знаходилися села з першими інфікованими. Після початку нинішнього спалаху зареєстровано близько 3500 випадків лихоманки Ебола і 1900 смертей від неї в Ліберії, Сьєрра-Леоне, Гвінеї, Нігерії, Демократичній Республіці Конго і Сенегалі. Ефективної вакцини проти неї наразі не існує. ВООЗ визнала етичним використання експериментальних ліків для лікування хвороби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram