ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацрада оголосила попередження "Радио Вести" через образливі висловлювання про Майдан

Гостя передачі образливо висловлювалася про героїв Революції Гідності.

Нацрада оголосила попередження "Радио Вести" через образливі висловлювання про Майдан
Фото: vesti.ua

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження радіостанції "Вести" після ефіру з адвокатом Тетяною Монтян, яка образливо висловлювалася про героїв Революції Гідності.

Про це повідомив член Нацради Сергій Костинський у Фейсбуці.

"Встановлено, що під час діалогу з радіослухачами гостя радіостанції висловлювалася негативно й образливо на адресу героїв Революції Гідності, допускала в прямому ефірі ненормативну лексику. При цьому ведучий передачі не зупинив її і не зробив зауваження з приводу неприйнятних висловлювань", - написав він.

При цьому Костинський зазначив, що радіостанція таким чином порушила норми українського законодавства, які передбачають недопущення використання телерадіоорганізацій для поширення інформації, яка порушує законні права та інтереси фізичних і юридичних осіб, посягає на їх честь і гідність.

Нагадаємо, в квітні Нацрада призначила перевірку "Радио Вести" через інтерв'ю з екс-прем'єр-міністром Миколою Азаровим.

У січні 2015 року Нацрада перевіряла "Радио Вести" через інтерв'ю з екс-заступником голови Адміністрації президента Андрієм Портновим.

У березні 2016 року Служба безпеки заборонила в'їзд в Україну російському телеведучому Отару Кушанашвілі, який повинен був працювати на "Радио Вести".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram