ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацрада винесла попередження телеканалу "НТН" за передачу про КДБ

Компанія визнала порушення, заявивши, що це була помилка редактора.

Нацрада винесла попередження телеканалу "НТН" за передачу про КДБ

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення за результатами позапланової перевірки винесла попередження телеканалу "НТН".

Про це повідомляється на сайті Нацради.

3 вересня на телеканалі транслювався випуск передачі "Речовий доказ", в якій розповідалося про діяльність органів КДБ. Зокрема, передача була присвячена позитивному образу полковника КДБ Мухіна.

29 вересня Нацрада призначила позапланову перевірку, яка зафіксувала порушення ч.2. ст. 9 Закону України "Про телебачення і радіомовлення".

"Компанія визнала порушення, заявивши, що це була помилка редактора, який неуважно переглянув вказаний матеріал. До цього працівника були вжиті адміністративні заходи", - наголошується в повідомленні.

У Нацраді відзначили, що це вже друга помилка телеканалу такого роду. У лютому телеканал отримав попередження за трансляцію телесеріалу "Легенди карного розшуку".

Нагадаємо, Нацрада призначила позапланові перевірки радіо "Шансон", Kiss FM, "Ретро ФМ" і харківської М FM Харків у зв'язку з порушеннями закону про квоти на україномовні пісні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram