ГоловнаСуспільствоЖиття

У Харківській філармонії запрацював орган

Цієї події в місті чекали більш ніж 10 років.

Органна зала Харківської філармонії, яку загалом будували десять років, повноцінно запрацювала. Розморозити довгобуд вдалося в 2015 році керівництву Харківської ОДА, після чого будівництво закінчили за півтора року.

Залу, яка, на думку фахівців, є найкращою в нашій країні і однією з найкращих в Європі, відкрили до Дня Незалежності України. З цієї миті тут вже можна було проводити концерти симфонічного оркестру філармонії. Орган же ще протягом двох місяців інтонували фахівці однієї з найкращих фірм-виробників – німецької компанії "Олександр Шуке".

"Як ми і обіцяли, всі необхідні роботи завершили у строк, - зазначила голова Харківської ОДА Юлія Світлична. - Зараз кожен харків'янин та гість нашого міста може насолодитися звучанням нового органу. З керівництвом обласної філармонії ми домовилися про те, щоб концертів органної музики найближчим часом було максимально багато, тому що немає сумнівів у тому, що охочих їх відвідати буде чимало".

Перший концерт органної музики в новій залі пройшов з аншлагом. Симфонічний оркестр обласної філармонії та органіст Станіслав Калінін виконали композиції Баха, Белліні, Генделя, Дюбуа.

Керівник Харківської області повідомила, що з відкриттям органної зали реконструкція філармонії не завершиться. Фахівці вже перейшли до робіт на другому пусковому об'єкті – великій залі філармонії на 800 місць. Завершити об'єкт розраховують протягом двох років.

Нагадаємо, 19 серпня, напередодні Дня Незалежності України, Президент Петро Порошенко відкрив у Харкові будівлю органної зали обласної філармонії та нову станцію метро "Перемога". У найближчих планах керівництва області - продовження будівництва харківської підземки і завершення робіт у філармонії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram