ГоловнаСуспільствоПодії

Біля посольства РФ у Києві пройшла акція з вимогою знайти зниклих кримчан

Активісти вийшли на пікет із зав'язаними очима.

У п'ятницю, 25 листопада, біля посольства Росії в Києві пройшла щомісячна акція з вимогою розслідувати зникнення і вбивства в Криму. Про це повідомив кореспондент LB.ua.

Раз на місяць активісти виходять до дипломатичного представництва РФ на Повітрофлотському проспекті з табличками, на яких написані імена людей, що зникли безвісти в Криму або були вбиті за нез'ясованих обставин.

За два з половиною роки окупації їхня кількість обчислюється вже десятками: Едем Асанов, Іван Бондарець, Решат Аметов, Василь Черниш, Марк Іванюк, Мухіддін Качок, Станіслав Карачевський, Руслан Ганієв, Мухтар Арісланов, Валерій Ващук, Джохар Мелясанов, Марсель Аляутдінов, Осман Ібрагімов, Ескендер Апселямов, Тимур Шаймарданов, Мемет Селімов, Арлен Терехов, Муміне Алієва, Сейран Зінедінов, Федір Костенко, Іслям Джеппаров, Джевдет Іслямов.

Цього разу учасники акції стояли біля російського посольства з зав'язаними очима. Таким чином вони показали, що Росія "закрила очі" на долі зниклих.

Нагадаємо, 15 листопада 2016 року в третьому комітеті Генеральної асамблеї ООН, який спеціалізується на правах людини, схвалили резолюцію "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим і місті Севастополь (Україна)", яку ініціювала Україна.

У документі засуджуються масові порушення прав людини в окупованому Криму і міститься заклик до Росії як держави-окупанта дотримуватися своїх зобов'язань відповідно до міжнародного права.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram