ГоловнаСуспільствоПодії

Один з лідерів харківських сепаратистів у суді не визнав провини

5 грудня суд вислухає підсумкове слово "батька ХНР" Юрія Апухтіна.

Один з лідерів харківських сепаратистів у суді не визнав провини
Юрий Апухтин

Один з лідерів харківських сепаратистів Юрій Апухтін, відомий як "батько ХНР", на дебатах у Київському райсуді Харкова не визнав своєї провини.

Про це повідомляє Укрінформ.

"У суді відбулася друга частина дебатів - виступ захисту. Обвинувачений не визнав своєї провини", - зазначила прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

За її словами, 5 грудня о 14.00 суд вислухає підсумкове слово обвинуваченого і піде в дорадчу кімнату - "для винесення вироку".

17 листопада під час першої частини дебатів у Київському райсуді Харкова у справі Апухтіна прокурор зажадав для обвинуваченого максимального покарання: 8 років позбавлення волі за ст. 109 і ст. 294 Кримінального кодексу України.

28 жовтня Київський райсуд Харкова фактично закінчив слухати справу і дав час на підготовку до дебатів.

26 жовтня суд продовжив на 2 місяці утримання під вартою, тобто в СІЗО, без права на заставу для Апухтіна.

Апухтін був затриманий 30 квітня. СБУ тоді повідомила, що екстремістська група, очолювана Апухтіним, готувалася влаштувати 9 травня вибухи в Харкові під час масових заходів з нагоди Дня Перемоги. У травні він вийшов під заставу, внесену колишнім народним депутатом Олегом Царьовим. Тоді ж Апухтін помічений як організатор проросійських мітингів у Харкові. Заарештований у грудні і поміщений у СІЗО. Йому загрожує до 15 років в'язниці.

У серпні 2014 року окружний адміністративний суд примусово розпустив сепаратистську організацію "Юго-Восток", лідером якої був Юрій Апухтін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram