ГоловнаПолітика

Баканов: штат СБУ скоротять, а зарплати підвищать

"Скорочувати завжди неприємно, але це потрібно робити".

Баканов: штат СБУ скоротять, а зарплати підвищать
Фото: EPA/UPG

У рамках реформи Служби безпеки України заплановано скоротити кількість її співробітників. При цьому решті піднімуть зарплати.

Про це сказав голова СБУ Іван Баканов журналістам у кулуарах 16-ї щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES).

"У Верховній Раді я сказав про півтора місяця, які нам потрібні, щоб презентувати цей закон. Зараз ми над ним працюємо разом з іноземними партнерами. Ми повинні поділити функції між усіма правоохоронними органами", - заявив він.

За його словами, цей закон передусім повинен усунути деструктивну конкуренцію між органами.

"Служба буде мобільною, новою, гнучкою... Хочемо зробити закон таким, щоб він ні в кого не викликав узагалі жодних питань", - запевнив він.

"Скорочення штату буде обов'язково. Про це говорити доволі боляче, тому що в першу чергу штат - це люди. Скорочувати завжди неприємно, але це потрібно робити. Замість цього ми хотіли б передбачити в законі гнучку структуру СБУ і діяти від загроз, а не від функцій, які сьогодні нам пропонуються. Тобто якщо виникає якась загроза, президент, наприклад, створює якийсь новий департамент у структурі СБУ. Якщо загрози більше немає, він цей департамент ліквідує. Так, мені здається, було б досить правильно. Усе змінюється. І якщо, умовно, ще рік тому ми не приділяли стільки уваги кібербезпеці, то зараз це майбутнє", - сказав Баканов.

Він пообіцяв, що в СБУ також підвищать заробітні плати.

"Реформа повинна починатися з людей. СБУ - це еліта правоохоронних органів. І наші люди повинні бути забезпечені належно. Якщо ви порівняєте, скільки отримує співробітник СБУ і скільки на аналогічній посаді отримує співробітник іншого органу, ви побачите, що перші в цій лінійці отримують на 30% більше зарплати", - сказав Баканов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram