ГоловнаПолітика

Порошенко виключив виконання політичних пунктів Мінських угод до виведення військ РФ

Україна відмовляється йти на поступки.

Порошенко виключив виконання політичних пунктів Мінських угод до виведення військ РФ
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко заявив, що Україна не буде переходити до виконання політичних пунктів Мінських угод, поки не будуть виконані пункти про припинення вогню і відведення російських військ.

"Поки не буде виконана безпекова складова, безпековий пакет, Україна далі в політичному процесі просуватися не буде. Безпековий пакет передбачає і повне припинення вогню, і виведення іноземних військ з нашої території, і передавання на першому етапі під контроль ОБСЄ, на другому етапі під контроль України неконтрольованої ділянки російсько-українського кордону, відведення важкої техніки і артилерії, безперешкодний доступ інспекторів ОБСЄ на всю територію", - сказав він, виступаючи на церемонії передавання військової техніки Збройним силам у Чугуєві Харківської області.

Порошенко додав, що після церемонії відправиться в зону АТО.

Нагадаємо, Франція та Німеччина намагалися організувати наступного тижня зустріч лідерів країн "нормандської четвірки" (Україна, Німеччина, Франція, РФ). Однак в Адміністрації президента України заявили, що Петро Порошенко не візьме в ній участь, якщо темою переговорів будуть політичні пункти Мінських угод. Позиція України зводиться до того, що спочатку потрібно затвердити "дорожню карту" припинення обстрілів і лише потім переходити до обговорення виборів, амністії бойовиків і особливого статусу Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram