ГоловнаПолітика

Порошенко пообіцяв не допустити дострокових парламентських виборів

"Треба вчитися працювати з цією Радою", - переконаний президент

Порошенко пообіцяв не допустити дострокових парламентських виборів
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко вважає неприпустимим проведення дострокових виборів до Верховної Ради на цьому етапі.

Про це повідомляє офіційний сайт президента.

Президент підкреслив, що перезавантаження уряду є відповідальністю парламенту і парламентської коаліції. Так, на його думку, насамперед коаліція мусить визначитися з кандидатурами членів Кабміну, керівника уряду, а також - щодо програми і черговості реформ та позицій фракцій, які входитимуть до складу цієї коаліції.

"Єдине, що я хочу підкреслити, - у жодному разі я не можу допустити і не допущу дострокових парламентських виборів на цьому етапі. При всьому тому, що декларують окремі політичні лідери і діячі, що вони хочуть дійсно перезавантаження, насправді вони намагаються зловити рибу в каламутній воді, насправді вони працюють на дострокові вибори. Ми не маємо ні часу, тому що це вимагає півроку повної бездіяльності і популізму, ні потреби, тому що кращої Ради у нас не буде. Треба вчитися працювати з цією Радою", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, коаліція може існувати, поки під документом про її створення є підписи 226 народних депутатів. Якщо протягом місяця з моменту юридичного розпаду коаліції нову більшість не буде сформовано, президент отримає право розпуску парламенту. Однак цим правом він може і не скористатися. Порошенко вже заявив, що розпустить парламент лише в крайньому разі.

За словами спікера Ради Володимира Гройсмана, зараз у коаліції де-юре 237 нардепів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram