ГоловнаПолітика

Росія прокоментувала угоду між Україною і Westinghouse

Україну звинувачують в ігноруванні ядерної безпеки

Росія прокоментувала угоду між Україною і Westinghouse
Фото: greenopolis.com

Міністерство закордонних справ Росії вважає, що підписання Україною угоди з компанією Westinghouse (США) про збільшення постачання ядерного палива на українські атомні електростанції ігнорує інтереси ядерної безпеки.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС Росії, опублікованому 30 грудня.

"Загалом кроки на завоювання нових ринків ядерного палива не суперечать усталеній практиці. Однак у випадку з "Вестінгаузом" спостерігаємо неприйнятні для ядерної енергетики поспіх та ігнорування міркувань ядерної безпеки", - сказано в повідомленні.

МЗС Росії стурбоване тим фактом, що підписання угоди відбувається на тлі нестабільної ситуації в Україні. На думку російського відомства, в України істотно обмежені можливості реагування на надзвичайні ситуації.

МЗС зазначає, що українська влада не повинно мати жодних підстав для занепокоєння з приводу надійності постачань ядерного палива з Росії. Згідно з повідомленням, державна корпорація атомної енергії "Росатом" здійснює регулярні та безперебійні постачання тепловидільних збірок для атомних електростанцій України.

Нагадаємо, напередодні компанія Westinghouse (США) підтвердила підписання договору з Національною атомною енергогенеруючою компанією "Енергоатом" про істотне розширення постачань ядерного палива на атомні електростанції України до 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram