ГоловнаЕкономікаБізнес

На третьому блоці ЮУАЕС відключився генератор

Інцидент викликаний несправністю в електричній частині обладнання

На третьому блоці ЮУАЕС відключився генератор

У суботу вдень, близько 14:35, на третьому енергоблоці Южно-Української атомної електростанції автоматичний захист відключив генератор.

На цьому блоці використовується американське паливо Westinghouse, однако прес-служба НАЭК "Енергоатом" підкреслює, що подія стосується виключно роботи електричної частини обладнання і жодним чином не пов'язана з паливом.

Ймовірною причиною відключення називають втрату збудження генератора. В результаті інциденту реакторна установка енергоблоку №3 розвантажена до 10% номінальної потужності. Обладнання першого та другого енергоблоків АЕС працює без зауважень.

Нагадаємо, що енергоблок №3 Южно-Української атомної електростанції повинен повністю перейти на паливо американської корпорації Westinghouse в 2018 році. На сьогодні Україна переважно використовує ядерне паливо російського виробництва.

Южно-Українська АЕС - розташована на берегах Південного Бугу в місті Южноукраїнськ Миколаївської області і є відокремленим підрозділом НАЕК "Енергоатом". Входить до складу Південно-Українського енергетичного комплексу разом з Олександрівською ГЕС і Ташлицькою ГАЕС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram