ГоловнаПолітика

У Парубія кидали бойову гранату

На думку віце-спікера, діяв професіонал

У Парубія кидали бойову гранату
Фото: www.dyvys.in

Перший заступник спікера Верховної Ради Андрій Парубій повідомив, що недавній замах на нього було скоєно з використанням бойової гранати.

"Вчора я черговий раз давав свідчення, і мене проінформували: експертиза показала - граната була бойова, і міліція веде слідство за статтею "Замах на вбивство", - сказав він в інтерв'ю "Цензор.НЕТ".

Парубій вважає, що замах на нього скоїв професіонал.

"Людина, яка кинула гранату, діяла досить професійно... Чолов’яга був накачаний, високого зросту, зібраний. І за зовнішнім виглядом він, швидше, був схожий на спеца, ніж на випадкову людину... Він пройшов повз нас, побачив обличчя, ідентифікував мене - і навіть не кинув гранату, а покотив її до нас. Вона прокотилася повз нас - і закотилася за бордюр під машину. Цей бордюр і машини врятували наші життя і життя багатьох інших, взявши на себе основний удар", - повідомив перший віце -спікер.

"Коли приїхала міліція, слідчі, ми побачили, що бордюр, за який закотилася граната, пошкоджений вибухом і осколками. І машини, що стояли поряд, теж посічені осколками. В однієї з них розірвано бак, розлився бензин, а вітрини ресторану посічені безліччю осколків на другому поверсі. Не будучи фахівцем, я не можу знати, який тип гранати це був. Але це була осколкова граната", - додав він.

Парубій повідомив, що його не охороняли, оскільки він підписав офіційну заяву про відмову від державної охорони.

За словами Парубія, коли він був секретарем РНБО, розвідка тричі давала інформацію про те, що група Головного розвідуправління Росії у складі п'яти осіб їздила до Києва для його фізичної ліквідації.

Нагадаємо, увечері 24 грудня в центрі Києва невідомий кинув гранату в Андрія Парубія та групу депутатів парламенту. Після вибуху зловмисник кинувся бігти, а працівники міліції почали його переслідування. Під час погоні невідомий кинув у бік правоохоронців ще одну гранату, внаслідок чого постраждав міліціонер, його госпіталізовано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram