ГоловнаПолітика

Яценюк: знизити податки і підвищити зарплати - це не реформи, а популізм

Прем'єр розповів, яким би він хотів бути

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що справжні реформи - це скорочення витрат і боротьба з корупцією, а не підвищення зарплат. Про це він сказав сьогодні на прес-конференції.

"Що таке реформи в розумінні міжнародних фінансових організацій? Перше - це скорочення витрат. Друге - це скорочення дефіциту "Нафтогазу України", тому що це прірва. Ну і третє - це боротьба з корупцією. Оце і є ті кроки, які потрібно робити. Хтось думає, що реформа - це можна нічого не робити, і відразу підвищаться зарплати, пенсії, станеться чудо. Чудес не буває! Просто так скоротити всі податки і збільшити всі зарплати і пенсії - це не реформи, це брехня і соціальний популізм, який тривав 23 роки", - сказав він.

"Мені хотілося б бути прем'єром, який виходить і каже: "Ми підвищили зарплату на 20%, пенсії - на 30%, робочі місця - на 5 мільйонів, процентні ставки - нуль". Можливо, колись такий час настане, можливо, для іншого прем'єра", - додав він.

Нагадаємо, що Верховна Рада в неділю ухвалила податкову реформу і бюджет, згідно з якими зарплат не збільшать, але підвищать податки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram