ГоловнаПолітика

Соратники Януковича не з'явилися на допит у прокуратуру

Сьогодні в Генпрокуратурі чекають на Віктора Пінчука й Олександра Лавриновича

Соратники Януковича не з'явилися на допит у прокуратуру
Фото: www.segodnya.ua

Вісім представників колишньої влади не з'явилися вчора на допити в Генпрокуратуру без будь-яких пояснень. Про це повідомив старший помічник генерального прокурора України з особливих доручень Валерій Карпунцов, повідомляє Укрінформ.

"Із тих, кого викликали до слідчих на 29 грудня, з'явився лише Михайло Добкін, якого й допитали", - сказав Карпунцов.

У понеділок у Генпрокуратурі мали допитати Нестора Шуфрича, Юрія Мірошниченка, Володимира Макеєнка, Сергія Ківалова, Ганну Герман, Юрія Бойка, Олександра Єфремова та Володимира Козака.

За словами старшого помічника голови ГПУ, зазначені особи не пояснили своєї відсутності. "До тих, хто не з'явився до слідчих, будуть застосовані відповідні заходи згідно з чинним законодавством", - заявив Карпунцов.

За даними відомства, 30 грудня на допит викликали колишнього голову Конституційного Суду України Анатолія Головіна. З ним говоритимуть про обставини ухвалення суддями КСУ неправочинного рішення №20-рп/2010 про відповідність Конституції України закону "Про внесення змін до Конституції України" від 8 грудня 2004 р. №2222-IV, що призвело до тяжких наслідків і захоплення влади Віктором Януковичем неконституційним способом.

Сьогодні в ГПУ очікують і зятя екс-президента України Леоніда Кучми Віктора Пінчука, а також екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича. Пінчука будуть допитувати з приводу його заяви про організацію головою Дніпропетровської ОДА Коломойським тиску на нього та колишнього президента Леоніда Кучму, а Лавриновича - про обставини зловживання службовим становищем посадовими особами Мін'юсту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram