ГоловнаПолітика

Адвокати оскаржили арешт Развозжаєва

Захисників не пускають на побачення з опозиціонером.

Адвокати оскаржили арешт Развозжаєва
Фото: www.gazeta.ru

Адвокати російського опозиціонера Леоніда Развозжаєва оскаржили рішення Басманного суду Москви про його арешт.

Відповідну скаргу подала ввечері в середу адвокат Олександр Денисов, повідомила захисниця Развозжаєва Віолета Волкова, пише РАПСІ.

Адвокат додала, що вони вже готують документи для оскарження неправомірних дій посадових осіб слідчого ізолятора і слідчих, які стосуються відмови в допуску захисників до Развозжаєва.

Цей скандал завдає удару Януковичу. Цієї неділі вибори. Це нагадує тюремний скандал у Грузії?.. І виходить, що Російська Федерація піднесла Януковичу отруйний подаруночок, тому що нині тільки лінивий із опозиції в Україні не говорить - що ж таке, іноземна держава поводиться на нашій території, як у себе вдома!

— Олексій Венедиктов, головний редактор радіостанції "Ехо Москви"

Волкова пояснила, що на цей момент їй відомо про чотирьох адвокатів, які вже мають ордери на захист Развозжаєва. Однак поки можливість зустрітися з ним отримав лише один - Марк Фейгін.

Нагадаємо, 19 жовтня Развозжаєв прибув в офіс Управління Верховного комісара (УВКБ) ООН на вул. Лаврській у Києві для реєстрації та отримання правової консультації. У процесі консультування було оголошено перерву, він вийшов із приміщення і не повернувся. 22 жовтня прес-служба Басманного районного суду Москви повідомила, що Развозжаєва 21 жовтня заарештували на термін до 16 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram