ГоловнаПолітика

Держзвинувачення наполягає на арешті Мельниченка

Адвокат просить підписку про невиїзд.

Держзвинувачення наполягає на арешті Мельниченка
Фото: Макс Левин

Адвокат екс-майора Держохорони Миколи Мельниченка Микола Неділько просить відпустити його підзахисного під підписку про невиїзд.

Із відповідною заявою він звернувся під час сьогоднішнього засідання до судді Андрія Трубнікова, повідомляє "Інтерфакс".

Адвокат акцентував, що Мельниченко добровільно повернувся в Україну, він не має наміру залишати її територію і готовий співпрацювати зі слідством.

Неділько зазначив, що кримінальну справу стосовно Мельниченка відкрили з порушеннями.

Своєю чергою, слідчий у справі Мельниченка попросив залишити екс-майора під вартою. Він зазначив, що Мельниченко за час слідства двічі перебував у міжнародному розшуку, за кордоном, усі його заяви про те, що він готовий давати свідчення, не відповідають дійсності.

"Повернувшись у країну, виявив повне небажання співпрацювати і надавати свідчення у справі, за якою його звинувачують. Я вважаю, що потрібно застосувати запобіжний захід, обраний судом раніше, - взяття під варту", - зазначив слідчий.

Вислухавши сторони, суддя у справі вийшов у кімнату для ухвалення рішення.

Нагадаємо, екс-майора Миколу Мельниченка затримали в аеропорту "Бориспіль" 24 жовтня. Того ж дня його почали допитувати в Головному слідчому управлінні Генеральної прокуратури та висунули звинувачення. Мельниченка утримують у СІЗО СБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram