Ірпінь – столиця тхеквондо

Не багато малих містечок можуть дозволити собі школи бойових мистецтв. А в Ірпені групи з тхеквондо діють майже у кожному дитсадку. Наші тренери свого часу навчалися у столиці, а тепер – тренують дітей у рідному місті.

Фото: Надано Володимиром Карплюком

Тхеквондо – це не просто бойове мистецтво. Це розвиток і шлях до себе. Ми хочемо, щоб підростаюче покоління Ірпеня було сильним, витривалим і духовно багатим. Тому ми активно будуємо спортивне місто. Минулого року в Ірпені вперше відбулося найбільше обласне спортивне свято – Олімпійський день. Відбулося вдало, і в спортивних колах заговорили про Ірпінь як про олімпійську столицю Київської області. Безперечно, на це вплинули вагомі успіхи всіх ірпінських спортсменів. Але далеко не останню роль відіграли наші досягнення у розвитку тхеквондо.

Все починалося з фанатичного захоплення цим видом спортом двох ірпінських хлопців – братів Романа та Андрія Страховських. Їх батько, кандидат у майстри спорту з мотокросу, хотів, щоби сини також пішли у цей спорт. Але вони вибрали свій шлях – тхеквондо.

У 2000 році Андрій Страховський зібрав першу групу дітей для занять. Відтоді його починання виросло до клубу олімпійського тхеквондо «Імператор». Майже в усіх дитячих садках Ірпеня створені спортивні групи з тхеквондо для дітей віком від 3 років. Тут виростають талановиті малюки, які потім йдуть до школи олімпійського тхеквондо.

В Ірпені регулярно відбуваються змагання з тхеквондо обласного, всеукраїнського і міжнародного рівнів. Наші спортсмени багато їздять на турніри Україною і за кордон, стабільно показують високі результати. Серед них – чемпіони України: Анастасова Анна, Шваб Володимир, Хіменчук Юлія, Мостовий Олексій. Наша особлива гордість – Поєдинок Ігор, майстер спорту України міжнародного класу, чемпіон України, бронзовий призер чемпіонату Європи.

Фото: Надано Володимиром Карплюком

Кращі спортсмени отримують стипендію, а після гучних перемог на турнірах – грошові премії. Спонсором стипендій, нагород, поїздок і організатором чисельних турнірів постійно виступає Андрій Страховський, президент федерації Олімпійського тхеквондо Київської області, майстер спорту, депутат Ірпінської міської ради. Він каже, що багатьма життєвими успіхами завдячує саме тхеквондо і робить все можливе, щоб виховати нові успішні покоління ірпінців.

Доки його вихованці готуються до нових перемог на міжнародних турнірах, у планах Андрія Страховського зробити капітальний ремонт дитячо-юнацької спортивної школи і переобладнати спортивну залу. Ми із задоволенням підтримуємо цю ініціативу.

Володимир Карплюк Володимир Карплюк , засновник Фонду відновлення Ірпеня
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram