ГоловнаБлогиБлог Виталия Тараненко

ТПРУ!..

Виборчий фальстарт колишніх регіоналів, які тепер гордо носять назву Партії розвитку України, завершився тим, чим власне й мав. Учора, 13 вересня Хмельницький обласний осередок “прушників” у “Фейсбуці” опублікував заяву про те, що вони не братимуть участі у позачергових виборах до Верховної Ради.

Формальною перешкодою є війна на сході України та втрата Криму, де була електоральна база регіоналів. Насправді ж екс-соратники Януковича не горять великим бажанням двічі за рік вляпатися обличчям в багнюку. Їх зоряний час успішно відправив на політичне кладовище Віктор Федорович, котрого погубила безмежна влада і корупційні апетити.

На рівні Хмельниччини теперішні перспективи у Партії розвитку України майже нульові: їм не проштовхнутися ані мажоритаркою, ані забігти до місцевих рад. Можливо, через рік, коли відбудуться чергові вибори до органів самоврядування, у “прушників” з’явиться примарні сподівання відібрати владу у представників київської “хунти” (хунтою владу Порошенка називають проросійські особи, окремі з яких мали або мають стосунок до Партії регіонів — авт.).

Всі біди ПРУ через хибні думки, що “ця (тобто влада в особі Партії регіонів — авт.) влада від Бога” і вона прийшла надовго. Вже сьогодні органи прокуратури відкрили ряд кримінальних справ проти тих високопосадовців краю, які донедавна були “богами”. Масштаби розкрадання “рідної Хмельниччини” (пам’ятаєте, чий вислів?!) шокують і водночас наштовхують на висновок, що кралося такими об’ємами, щоб забезпечити безтурботне життя дітям, внукам, правнукам… Оплотом подільського “Межигір’я” стали зариблені плеса, родючі чорноземи, що сконцентрувалися в руках “Сім’ї” від “Бога”.

Надівши овечі шкури на вовче нутро, Партія розвитку України переграла сама себе. А її головний функціонер Сергій Льовочкін вдався до дешевого трюку: сам зібрався балотуватися за мажоритаркою, а ідеологів ПРУ Сергія Ларіна і Юрія Мірошниченка командирував до спільного списку “Опозиційного блоку” — тієї ж самої Партії регіонів, яка замаскувалася за новою назвою на виборчий період. Отака фігня, малята!

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram