ГоловнаБлогиБлог Виталия Тараненко

Янукович хитрить…

Сьогоднішнє вечірнє засідання Верховної Ради закрилося менше, ніж за хвилину. Права рука Рибака Ігор Калетнік повідомив, що зараз тривають політичні консультації з Коксом і Квасьнєвським — європейськими рупорами Юлії Тимошенко. Практично о п’ятій вечора видання “Українська правда” повідомило, що буцімто за вказівкою Президента Віктора Януковича, яким перед цим поспілкувався з вимогливими й непоступливими Коксом і Квасьнєвським, “фракція Партії регіонів отримала команду голосувати в першому читанні проект Анжеліки Лабунської щодо “лікування Тимошенко”.

Янукович остаточно збився. Водночас його гризе жага, як легітимно переобратися на другий термін президентства, щоби Захід потім не посварив пальчиком за застосування виборчих фальсифікацій, без яких українські вибори апріорі не можуть пройти. З іншого боку — главу держави непокоїть качанівська ув’язнена: як надати їй лікування, яке лобіює пів-Європи разом з нашою опозицією, і поставити зашморг на її президентському балотуванні.

Віктор Федорович знову бере тайм-аут до ранку 8 листопада. При цьому його “бояри” ще сьогодні вдень сказали категоричне “ні” вимогам місії Кокса-Квасьнєвського щодо Тимошенко. “Хто вони такі, що не рахуються з думкою нашої фракції. Ми не підемо на їхньому повідку”, — майже дослівно цитуємо слова керівника фракції Партії регіонів Олександра Єфремова. За його словами, партію влади не задовольняє законопроект Лабунської і вони за нього не голосуватимуть.

У народі кажуть, бабка на двоє ворожила. Якщо тільки Янукович врешті-решт визначитися і перестане полохливим зайцем дивитися у бік Росії, питання Тимошенко буде знято з порядку денного. Для цього знайдеться більшість голосів у таборів ПР. Не сумнівайтеся у цьому! Як тільки великий Я відчує, що йому нічого не загрожує, власноручно помахає білою хустинкою Юлії Тимошенко і нешвидкого одужання у Німеччині. Інтрига ось-ось має розв’язатися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram