ГоловнаБлогиБлог Олега Ляшка

Виженемо пенсіонерів з керівних посад в державі – дамо дорогу молоді!

Зареєстрував у Верховній Раді України законопроекти, які забороняють пенсіонерам перебувати на держслужбі, а також обиратися народними депутатами. Зокрема, пропоную внести зміни до Закону України «Про вибори народних депутатів України», встановивши заборону на обрання пенсіонерів народними депутатами України та до Закону України «Про державну службу» щодо перебування на державній службі виключно до досягнення пенсійного віку.

Фото: Макс Левин

Заборона пенсіонерам керувати державою призведе до радикальної ротації еліт. Внаслідок прийняття цих документів у обдарованої молоді з’явиться шанс зайняти керівні посади в Україні.

Діючий склад Верховної Ради України VII скликання є яскравим свідченням великої кількості політиків, які мають деформовану і заангажовану свідомість. Їх час вже давно минув. Прийшла пора звільнити місця для активної та перспективної молоді. Саме тому, представники «політичної еліти», які досягли пенсійного віку, не повинні обиратися народними депутатами України, а мають звільнити шлях для обдарованої молоді.

Змінами до закону «Про державну службу», зокрема законопроектом передбачено перебування осіб на державній службі виключно до досягнення пенсійного віку.

Ринок праці сам по собі не створює гарантій здійснення права на працю, а особливо для молоді. Норми чинного Закону України «Про державну службу», які дозволяють чиновнику залишатися на державній службі і після досягнення ним пенсійного віку, створюють додаткові перепони у реалізації прав молоді щодо отримання робочого місця в органах державної влади.

Пенсіонерам не місце у владі. Їх час давно минув. Потрібно звільнити місце для молодого покоління зі свіжим розумом і здоровим глуздом. Нехай десятки тисяч держчиновників онуків няньчать, а не проїдають задарма гроші простих українців. Ці люди живуть у «совку» і повертають нашу державу набагато років назад. Настав час радикально змінити ситуацію і привести до влади молодь!

Хочу нагадати, що на сьогоднішній день, переважна більшість чиновників – люди пенсійного віку. Зокрема, пенсіонерами на найвищих державних посадах є – президент Віктор Янукович, прем’єр-міністр України Микола Азаров, міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова, голова Верховної Ради Володимир Рибак, голова Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин (Партія регіонів) Григорій Калетник, голова Комітету Верховної Ради України з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики («Батьківщина») Олександра Кужель, голова Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та праці (Компартія) Петро Цибенко, голова Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації (Компартія) Євген Мармазов та інші.

Олег Ляшко Олег Ляшко , Народний депутат України, лідер Радикальної партії
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram