ГоловнаБлогиБлог Олега Ляшка

На лінії зі мною – Брюссель

Європейська служба зовнішньополітичної діяльності підтвердила налаштованість розвивати з Україною політичну асоціацію та економічну інтеграцію.

Фото: vidomosti-ua.com

Системна робота Радикальної партії, спрямована на просування України до Європейського Союзу у широкому контексті (продаж на європейському ринку українських товарів, спрощення для українських громадян поїздок до Європи, покращення в Україні ділового клімату для залучення європейських інвестицій у виробництво та сферу сільського господарства), приносить перші конкретні результати.

На мій лист до Президента Європейської Комісії пана Хосе Мануеля Баррозу із закликом не оминати 46 мільйонів українців, позбавляючи їх перспективи приєднатися до великої європейської сім’ї, Європейська служба зовнішньополітичної діяльності підтвердила не лише геополітичну важливість України для ЄС, але й намір і надалі рухатися шляхом поглиблення політичної асоціації та економічної інтеграції, що передбачає завершення переговорів про укладення Угоди про асоціацію.

Директор департаменту з питань Європи та Центральної Азії Гунар Віганд у листі на мою адресу висловив переконання у тому, що незважаючи на складні політичні проблеми в Україні, Євросоюз не має наміру згортати переговорний процес з Україною, мета якого – укласти нарешті багатостраждальну Угоду про асоціацію з Україною, яка передбачає створення поглибленої та розширеної зон вільної торгівлі. Г.Віганд, зокрема, зазначив, що завершивши 30 березня 2012 року процес парафування Угоди, сьогодні триває його правова звірка. Євросоюз, як і ми, українці вважає, що підписання Угоди про асоціацію має відбутися у найкоротші строки. Це однаково важливо для обох сторін – для Європи та для України.

Маю ще один важливий сигнал для українського суспільства. Євросоюз, як і ми, громадяни України, переконаний: наша інтеграція в ЄС є найкращим стимулом для того, щоб будувати ЄВРОПУ у себе в УКРАЇНІ. А для цього треба, щоб українська влада не на словах, а на ділі продемонструвала готовність повністю поділяти принципи та цінності Європи, зокрема, повагу до прав людини, демократії та верховенства права.

Гунар Віганд також передав інший сигнал: якщо вказані цінності поважатимуться українським керівництвом, це одразу відкриє прямий шлях до підписання Угоди.

Отже, справа за головним: провести вибори до парламенту так, щоб здорові політичні сили прийшли до влади і розблокували нарешті ганебну міжнародну ізоляцію нашої держави.

Олег Ляшко Олег Ляшко , Народний депутат України, лідер Радикальної партії
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram