ГоловнаБлогиБлог Дмитра Снєгірьова

Снайперські дуелі у Станиці. Як бойовики зривають домовленості про припинення вогню

Командування "народної міліції" самопроголошеної "ЛНР" прийняло рішення про передислокацію на лінію зіткнення в районі населеного пункту Станиця Луганська снайперських груп.

За інформацією місцевих джерел аналітичного відділу ГІ "Права Справа", протягом останнього тижня в районі колишнього Луганського аеропорту проводилися інтенсивні навчання снайперських підрозділів "народної міліції ЛНР". В ході навчань під керівництвом російських інструкторів особлива увага приділялася роботі в парі.

За версією бойовиків, передислокація снайперських підрозділів "народної міліції ЛНР" на лінію зіткнення в районі населеного пункту Станиця Луганська пов"язана з проведенням контрдиверсійної і антиснайперської боротьби з аналогічними підрозділами ЗСУ.

За повідомленнями офіційного представника "народної міліції ЛНР" майора А. Марочко, розвідкою бойовиків зафіксовано передислокацію в цей район снайперських підрозділів ЗСУ, озброєних крупнокаліберними гвинтівками іноземного виробництва.

Інформація про передислокацію снайперських груп бойовиків підтверджується українськими військовими. За повідомленнями прес-секретаря Луганського прикордонного загону Руслана Грєха,13 грудня о 23.30 під снайперський вогонь бойовиків потрапила Станиця Луганська. Бойовики стріляли з боку пам’ятника князю Ігорю.

"Під час цього обстрілу один з прикордонників, який ніс службу в складі прикордонних нарядів на КПВВ, отримав вогнепальне поранення", - йдеться у повідомленні Грєха.

Передислокація снайперських підрозділів і посилення протистояння з боку бойовиків в районі населеного пункту Станиця Луганська, наочно засвідчує небажання керівництва самопроголошеної "ЛНР" виконувати взяті на себе зобов’язання щодо припинення вогню і відведення військ в рамках Тристоронньої контактної групи.

Дмитро Снєгірьов Дмитро Снєгірьов , Співголова ГІ "Права справа"
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram