ГоловнаСвіт

ЄС заявляє, що отримав достовірну інформацію про постачання Іраном Росії балістичних ракет

"Така підтримка російської кампанії терору проти населення України зустріне рішучу відповідь ЄС", - заявив речник керівника євродипломатії.

ЄС заявляє, що отримав достовірну інформацію про постачання Іраном Росії балістичних ракет
Петер Стано
Фото: Le Reporter

Євросоюз отримав достовірну інформацію, яка підтвердила, що Іран таки надав Росії балістичні ракети.

Про це заявив речник глави євродипломатії Пітер Стано, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми підтверджуємо, що отримали достовірну інформацію про постачання іранських балістичних ракет до Росії", сказав Стано.

За його словами, такий крок Тегерана "найімовірніше, допоможе Росії в ескалаційній кампанії бомбардувань українських мирних жителів, міст і цивільної інфраструктури, що ще збільшить кількість жертв серед цивільного населення і руйнування". 

"Це є подальшою військовою ескалацією з боку Росії та ескалацією підтримки Іраном російської агресії проти України, що порушує Статут ООН, міжнародне право й міжнародне гуманітарне право", - додав речник Жозепа Борреля.

Стано наголосив - Боррель у своїх контактах з іранськими партнерами постійно застерігав Іран від такого рішення. Крім того, лідери Євросоюзу були гранично чіткі у висновках, заявивши, що "ЄС відреагує швидко та в координації з міжнародними партнерами, зокрема новими й значними обмежувальними заходами проти Ірану".

"Така підтримка російської кампанії терору проти населення України зустріне рішучу відповідь ЄС. Високий представник Боррель уже представив державам-членам ЄС суттєвий набір рішучих і цілеспрямованих заходів у рамках відповіді ЄС, які всі держави-члени мають одноголосно схвалити", - сказав Стано.

  • Днями ЗМІ повідомили, що Іран передав Росії балістичні ракети.
  • Згодом держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив інформацію. Заявивши, що Тегеран передав Москві балістичні ракети Fath-360 близького радіусу дії з дальністю 120 км і, ймовірно, за кілька тижнів використає їх проти України.
  • У відповідь Британія запровадила нові санкції проти Ірану і РФ. Погрожують обмежувальними заходами й інші держави.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram