ГоловнаСвіт

Блінкен подзвонив Кулебі перед його звільненням подякувати за лідерство в зовнішній політиці України

Також допис міністру присвятила його німецька колега. 

Блінкен подзвонив Кулебі перед його звільненням подякувати за лідерство в зовнішній політиці України
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба
Фото: МЗС України

Державний секретар США Ентоні Блінкен подзвонив українському міністру закордонних справ Дмитру Кулебі напередодні голосування за його звільнення.

Американський дипломат повідомив у X, що подякував Кулебі за принципове лідерство в українській закордонній політиці. Він запевнив, що Штати продовжать підтримувати українців.

"США будуть продовжувати стійку підтримку України", – сказав він.

Дмитро Кулеба у відповідь на допис висловив вдячність Блінкену за його залізну підтримку України.

"Бездоганний дипломат, він був в авангарді багатьох проривних рішень, зокрема тих, які були спрямовані на зміцнення оборони України. Я вдячний за роки співпраці, які переросли в тісну дружбу. Стратегічне партнерство між Україною та США має вирішальне значення для збереження стабільності в євроатлантичному регіоні та майбутнього демократичної України", – сказав український міністр.

Також допис Кулебі присвятила німецька міністерка закордонних справ Анналена Бербок. 

"Ви ставите людей своєї країни вище за себе. Дмитро Кулеба, бажаю всього найкращого від щирого серця – зустрінемося знову, коли нарешті мир і свобода повернуться на всю Україну", – сказала вона. 

  • 4 вересня Дмитро Кулеба написав заяву на звільнення. Про його відставку повідомили днем пізніше, ніж інших міністрів з "пакету" на звільнення.
  • Кулеба очолював МЗС з 2020 року. Його наступником стане Андрій Сибіга, який раніше був заступником Андрія Єрмака, а потім – самого Кулеби.
  • Учора на питанні Кулеби в засіданні Ради віцеспікер оголосив перерву. Розгляд звільнення відбудеться сьогодні. На відміну від багатьох інших урядовців, яких уже звільнили або можуть звільнити сьогодні, про нову посаду для Дмитра Кулеби інформації немає. 
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram