ГоловнаСвіт

Литва передала Україні останні антидронові комплекси, на які "скидалися" країною

Всього литовські активісти передали Україні 1141 такий комплекс вартістю 8 мільйонів євро.

Литва передала Україні останні антидронові комплекси, на які "скидалися" країною
Антидронові комплекси, закуплені Radarom.
Фото: LRT

Литовські активісти відправили в Україну останні 22 із 1141 комплексу протидії ворожим дронам, які придбали за кошти донорські кошти у рамках кампанії Radarom.

Про це пише LRT.

У комплекти входять індивідуальні антидрони, монокуляри нічного бачення і лазерні приціли виробництва литовських компаній «Brolis Semiconductors» і «NT Service». Кожен набір коштує 7500 євро.

Окрім цього обладнання, придбали також прилади нічного бачення і приціли. Близько 300 з них ще не передані.

Всього у межах цього проєкту литовці задонатили понад 8 млн євро. Обладнання придбали у литовських компаній Brolis Semiconductors та NT Service.

Як заявив керівник ініціативи Лаурос Паукштес, гроші "залишаються" у Литві, тому що купували обладнання у литовських виробників.

"Після успішного завершення цього проекту підтримки ми повинні почати думати про нову кампанію – події в Курську показали, що підтримка України є надзвичайно важливою в даний момент і може допомогти зрушити застряглий фронт і емоційно надихнути українців", – додав Паукште. 

Кампанію Radarom ініціювала група громадських організацій і ЗМІ: суспільний мовник LRT, Blue/Yellow, Laisvės TV, Stiprūs kartu та журналістка Ріта Мілюте.

Минулого року марафон "Radarom!" зібрав 14 мільйонів євро, на які мали придбати 14 тактичних радарів для української протиповітряної оборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram