ГоловнаСвіт

В Індії тисячі лікарів відмовилися припинити протести, розпочаті через вбивство їхньої 31-річної колеги

Медики вимагають безпечніших умов праці та швидкого кримінального розслідування злочину.

В Індії тисячі лікарів відмовилися припинити протести, розпочаті через вбивство їхньої 31-річної колеги
Фото: HD Times

Тисячі молодих лікарів в Індії в понеділок відмовилися припинити протести через зґвалтування та вбивство їхньої 31-річної колеги у лікарні у Калькутті, які почалися у суботу, пише Reuters.

Загальнонаціональна акція розпочалася тиждень тому, медики вимагають безпечніших умов праці та швидкого кримінального розслідування.

Лікарі у всій країні провели акції протесту та відмовилися приймати пацієнтів, які не потребують невідкладної допомоги.У вчиненні злочинів підозрюють поліцейського-волонтера, якого затримали. 

Жіночі активісти кажуть, що цей інцидент показав ‒ жінки в Індії продовжують страждати від сексуального насильства попри жорсткіші закони, запроваджені після групового зґвалтування та вбивства 23-річної студентки в автобусі в Нью-Делі у 2012 році.

Уряд закликав лікарів повернутися до виконання обов’язків. Міністри створюють комітет, який має запропонувати заходи для покращення захисту медичних працівників.

На знак солідарності з лікарями тисячі симпатиків двох найбільших футбольних клубів штату Західна Бенгалія пройшли маршем вулицями Калькутти в неділю ввечері, скандуючи “Ми хочемо справедливості”.

Групи молодших лікарів у сусідньому штаті Одіша, столиці Нью-Делі та в західному штаті Гуджарат також заявили, що їхні протести продовжаться.

  • Вбивство викликало засудження з боку політиків, знаменитостей та активістів. В Індії випадки сексуального насильства щодо жінок поширені та часто залишаються непоміченими.
  • За даними Національного бюро реєстрації злочинів, у 2022 році у країні загалом було зареєстровано 31 516 випадків зґвалтувань.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram