ГоловнаСвіт

Через вбивства у Саутпорті протести ультраправих відбулися у Лондоні. Стармер радиться з керівниками поліції

Затримали 100 демонстрантів.

Через вбивства у Саутпорті протести ультраправих відбулися у Лондоні. Стармер радиться з керівниками поліції
Британський прем'єр-міністр Кір Стармер відвідав Саутпорт після смертельної атаки
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер викликав керівників поліції на термінову зустріч після того, як сутички між ультраправими протестувальниками та офіцерами поширилися на Вестмінстер ‒ урядовий район Лондона, пише Politico.

Понад 100 демонстрантів заарештували після жорстоких зіткнень біля парламенту. Протести у столиці відбулися після нападу на дитячий танцювальний клуб у місті Саутпорт ‒ за 27 км від Ліверпуля. Жертвами атаки стали три дівчинки.

Протестувальник кинули фаєри у ворота Даунінг-стріт ‒ резиденцію та офіс британського прем'єр-міністра, а також до статуї колишнього прем'єр-міністра Уїнстона Черчілля. Вони атакували поліцейських пивними банками та скляними пляшками, внаслідок чого деякі зазнали легких травм.

Додамо, після нападу загинули Елсі Дот Стенкомб (7 років), Еліс Дасільва Агіар (9 років) і Бебі Кінг (6 років). За підозрою у їхніх вбивствах затримали 17-річного хлопця. Підлітку також загрожує обвинувачення у 10 замахах на вбивство.

Після нападу загинули Елсі Дот Стенкомб, Еліс Дасільва Агіар і Бебі Кінг.
Фото: BBC/Family pictures
Після нападу загинули Елсі Дот Стенкомб, Еліс Дасільва Агіар і Бебі Кінг.

  • Раніше заворушення спалахнули в графстві Мерсісайд через кілька годин після вечора вшанування пам'яті жертв убивства у Суатопорті. Заворушення почалися біля мечеті, під час яких поліцейських закидали цеглою, підпалили поліцейський фургон. Постраждали 50 правоохоронців.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram