ГоловнаСвіт

США запровадили санкції проти керівництва компанії "Лабораторія Касперського"

У переліку - 12 осіб.

США запровадили санкції проти керівництва компанії "Лабораторія Касперського"
Фото ілюстративне
Фото: EPA/UPG

Сполучені Штати Америки ввели санкції проти менеджменту російської компанії "Лабораторія Касперського".

Про це повідомило американське Міністерство фінансів.

У перелік потрапили 12 осіб, які обіймають керівні посади в компанії. 

"Сьогоднішні кроки проти керівництва "Лабораторії Касперського" підкреслюють нашу прихильність до забезпечення цілісності кіберпростору та захисту наших громадян від зловмисних кіберзагроз. Сполучені Штати при необхідності вживатимуть заходи, щоб притягнути до відповідальності тих, хто захоче полегшити або іншим чином забезпечити таку діяльність", - заявив заступник міністра фінансів Браян Нельсон.

Міністерство торгівлі США включило акціонерне товариство "Лабораторія Касперського", ТОВ "Група Касперського" (РФ) та Kaspersky Labs Limited (Великобританія) до списку організацій за співпрацю з російськими військовими та розвідувальними органами на підтримку завдань російського уряду в галузі кіберрозвідки. 

У санкційному списку опинилися члени ради директорів Андрій Тихонов, Данило Борщов, Андрій Єфремов, Ігор Чекунов, Андрій Духвалов, Андрій Суворов, Денис Зенкін, Марина Алексєєва, Михайло Гербер та інші.

  • Міністерка комерції Сполучених Штатів Джина Раймондо оголосила раніше про намір адміністрації президента Джо Байдена заборонити продаж на території країни будь-яких програм розробки компанії "Касперський".
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram