ГоловнаСвіт

У Чехії на військовому полігоні стався вибух, є загиблий і постраждалі (доповнено)

На полігоні здетонували боєприпаси.

У Чехії на військовому полігоні стався вибух, є загиблий і постраждалі (доповнено)
Чеські військовослужбовці, фото ілюстративне
Фото: Lundák Petr, MAFRA

На військовому полігоні Лібава у Чехії стався вибух. Там здетонували боєприпаси. Один військовий загинув, вісім осіб простраждали. 

Про це пише у соцмережі Х Чеська армія.

"Ми маємо справу з серйозною аварією на військовому полігоні Лібава, де вибухнули невизначені боєприпаси. На жаль, на місці події є постраждалі", – зазначено у повідомленні.

Також до ліквідації наслідків залучений рятувальний гелікоптер. 

"Намагаємося надати допомогу якомога швидше, втручається рятувальний гелікоптер. Інцидентом займається Військова поліція", – повідомили у Чеській армії. 

Доповнення. Як пише видання ČT24, в результаті вибуху боєприпасів у Лібаві загинув один військовий і вісім осіб отримали поранення

«Невдовзі після одинадцятої години ранку на Лібавському полігоні, а саме в районі вибухової ями Чермна, стався вибух невизначених боєприпасів. Боєприпас вибухнув під час планових піротехнічних тренувань. На місці постраждали семеро професійних військових і один цивільний службовець. На жаль, один військовий загинув на місці. Усі вони були членами Центру безпеки боєприпасів Тиніште над Орліцею», – йдеться в повідомленні Міноборони.

Постраждалих доставлено до Оломоуцького факультету та військового шпиталю. На місці працює пожежно-рятувальна служба. 

Двох військових із пораненнями середньої тяжкості доставили повітрям до університетської лікарні Оломоуца, а ще шістьох доставили машиною швидкої допомоги до військового госпіталю Оломоуца – у них пораненя легкі та середні. 

Раніше, у липні 2021 року, у колишньогму військовому районі Брда було поранено двох військових, які очищали від боєприпасів колишній колвінський піхотний тир. Тоді одна ракета вибухнула під час обробки. Важко поранений військовий помер від отриманих поранень через два тижні, піротехнік інженерного полку в Бечині вижив після вибуху. Згодом він постав перед судом, але його виправдали. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram