ГоловнаСвіт

Французькі ліві партії вирішили висунути спільних кандидатів на дострокових виборах

Соціалісти країни, зелені, комуністи та радикальніша партія France Unbowed закликали до спільної платформи.

Французькі ліві партії вирішили висунути спільних кандидатів на дострокових виборах
Фото: EPA/UPG

Опозиційні ліві партії Франції вирішили співпрацювати та висунути спільних кандидатів на позачергових парламентських виборах у червні, щоб кинути виклик уряду та ультраправому руху Марін Ле Пен.

Про це пише Reuters.

Соціалісти країни, зелені, комуністи та радикальніша партія France Unbowed у релізі закликали до спільної платформи, щоб “представити альтернативу президенту Еммануелю Макрону та боротися проти расистського проєкту ультраправих”.

Партії заявили, що підтримуватимуть спільного кандидата в кожному виборчому окрузі з першого туру голосування 30 червня.

Блок працював разом під час попередньої парламентської кампанії в 2022 році, перш ніж боротьба за лідерство та розбіжності в політиці, зокрема щодо війни у Смузі Газі, призвели до розбіжностей у їхньому альянсі.

  • Після масштабної поразки його партії “Відродження” на недільних виборах до Європейського парламенту Макрон оголосив про дострокові вибори та розпустив Національну асамблею. Два тури відбудуться 30 червня і 7 липня.
  • Європейська народна партія (ЄНП), за попередніми даними, лідирує на виборах до Європарламенту. Ця ж політична сила мала більшість за нинішнього складу законодавчого органу. ЄНП матиме 184 місця зі 720. На другому місці з 139 депутатами може опинитися Прогресивний альянс соціалістів і демократів S&D.
  • Третє місце поки що посідає центристська "Оновити Європу", за нею слідують два крайньоправі угруповання: Європейські консерватори та реформісти з 72 депутатами та "Ідентичність і демократія" з 58. Таким чином ультраправі матимуть успіх, зокрема завдяки результатам у Франції та Німеччині.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram