ГоловнаСвіт

Аргентина і Україна домовилися про співпрацю у оборонній сфері

Зокрема, планують створення спільних оборонних підприємств, закупівлю артилерійських боєприпасів і пороху та інвестиції в аргентинські компанії, які виробляють зброю.

Аргентина і Україна домовилися про співпрацю у оборонній сфері
Юлія Свириденко із міністром закордонних справ, міжнародної торгівлі та віросповідань Аргентини Діаною Мондіно.
Фото: Мінекономіки

Україна спільно з Аргентиною співпрацюватимуть у оборонній сфері. Зокрема, планують створення спільних оборонних підприємств, закупівлю артилерійських боєприпасів і пороху та інвестиції в аргентинські компанії, які виробляють зброю. Також Аргентина допомагатиме Україні відновини енергетику.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Мінекономіки.

Зазначається, що українська делегація на чолі із міністеркою економіки Юлією Свириденко провела тематичну зустріч із міністром закордонних справ, міжнародної торгівлі та віросповідань Аргентини Діаною Мондіно.

"Однією з ключових тем зустрічі було обговорення можливостей для поглиблення співпраці у сфері оборони — створення спільних оборонних підприємств, закупівля артилерійських боєприпасів і пороху, й навіть інвестиції в аргентинські компанії, які виробляють зброю. Найближчими днями очікуємо продуктивних зустрічей на цю тему", – прокоментувала українська міністерка.

Також обговорили можливості для допомоги Аргентии у відновлені зруйнованої Росією енергетики. Системи обох держав схожі, тому Аргентина може допомогти Україні деякими запчастинами.

Крім того, аргентинські компанії запросили долучитися до інвестиційних проєктів в Україні у сфері сільського господарства. 

"Також ми сподіваємося збільшити торгівлю сільськогосподарськими товарами, включаючи експорт українських азотних добрив до Аргентини", – зазначила Свириденко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram