ГоловнаСвіт

Держустанови Польщі були атаковані хакерською групою, яку пов'язують з ГРУ РФ

Державні установи Польщі зазнали кібератак з боку хакерської групи APT28.

Держустанови Польщі були атаковані хакерською групою, яку пов'язують з ГРУ РФ
Фото: folga.com.ua

Державні установи Польщі за останній тиждень зазнали кібератак з боку хакерської групи APT28, яку пов'язують із російськими спецслужбами ГРУ. 

Про це пише Польське радіо з посиланням на інформацію дослідницького інституту Наукова і академічної комп'ютерної мережі (NASK).

Впродовж кількох днів державні установи Польщі зазнали атак з боку хакерської групи APT28, пов’язаної з російськими спецслужбами. Кібератаки здійснені шляхом розповсюдження шкідливого програмного забезпечення.

  • 3 травня міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок повідомила, що хакерська атака на Соціал-демократичну партію Німеччини (СДПН) у 2023 – справа рук пов'язаного з Росією хакерського угрупування APT28.
  • Польща висловила повну солідарність із Німеччиною та Чехією у зв'язку з ворожою кампанією у кіберпросторі з боку контрольованої Росією хакерської групи APT28.
  • Чехія спільно з Німеччиною, ЄС, НАТО і міжнародними партнерами засудила діяльність хакерського угруповання APT28, яке проводить довгострокову кампанію кібершпигунства у європейських країнах на користь Росії.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram