ГоловнаСвіт

США завершили будівництво гуманітарного пірсу біля берегів Гази, – CNN

Через погоду американські військові не можуть перемістити пірс у положення для кріплення на берег у Газі.

США завершили будівництво гуманітарного пірсу біля берегів Гази, – CNN
США завершили будівництво гуманітарного пірсу біля берегів Гази
Фото: Пентагон

США завершили будівництво тимчасової системи гуманітарних причалів (JLOTS), яка призначена для доставки допомоги в Газу.

Про це повідомляє CNN.

“Станом на сьогодні будівництво двох частин JLOTS, плавучого пірсу та пірсу Trident, завершено та очікує остаточного переміщення в море”, – розповіла заступниця прессекретаря Пентагону Сабріна Сінгх.

Втім, зазначила вона, через погоду американські військові не можуть перемістити пірс у положення для кріплення на берег у Газі.

“Сьогодні все ще прогнозуються сильні вітри та хвилювання моря, які створюють небезпечні умови для переміщення компонентів JLOTS, тому секції пірсу та військові судна, які беруть участь у його будівництві, все ще знаходяться в порту Ашдод”, – уточнила Сінгх.

Вона повідомила, що Пентагон сподівається поставити пірс на місце “пізніше цього тижня”.

Заступниця прессекретаря Пентагону зауважила, що США завантажують допомогу, призначену для вивантаження на тимчасовому пірсі на судно MV Sagamore. Зараз це судно знаходиться на Кіпрі, воно здійснюватиме рейси між Кіпром і морським плавучим пірсом, оскільки USAID та інші партнери збиратимуть допомогу з усього світу.

Офіційні особи США сподіваються, що групи допомоги з часом почнуть наймати власні судна для доставки допомоги.

  • Вартість причалу для доставки гуманітарної допомоги у Смугу Гази майже подвоїлася з початку року, коли цю ідею озвучили. Оціночна вартість спорудження американськими військовими причалу у Газі зросла до 320 млн доларів.
  • Американські військові почали будівництво морського пірсу, через який буде надходити гуманітарна допомога в Смугу Гази.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram