ГоловнаСвіт

В Брюсселі відбудеться Форум оборонної промисловості ЄС-Україна

В ньому візьмуть участь понад 350 представників інституцій ЄС, урядів, європейської та української оборонної промисловості та інші. 

В Брюсселі відбудеться Форум оборонної промисловості ЄС-Україна
Прапори України та Євросоюзу
Фото: EPA/UPG

У понеділок, 6 травня, у Брюсселі відбудеться  Форум оборонної промисловості ЄС-Україна, у якому візьмуть участь понад 350 представників інституцій ЄС, урядів, європейської та української оборонної промисловості, галузевих асоціацій, ключових країн-партнерів та організацій.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Єврокомісії.

У заході зокрема візьмуть участь високий представник ЄС Жозеп Боррель, комісар Тьєррі Бретон, міністр оборони Бельгії Людивін Дедондер, а також міністр стратегічної промисловості України Олександр Камишін. 

"Форум має на меті зміцнити співпрацю між європейською та українською оборонною промисловістю та допомогти Україні отримати потенціал у пріоритетних сферах, які найбільше потрібні Україні – протиповітряна оборона, боєприпаси, ракети та безпілотники", – зазначили у Єврокомісії.

Крім того, Форум стане першим конкретним кроком у реалізації  Європейської оборонно-промислової стратегії (EDIS)  і важливою частиною ширшої підтримки ЄС України в її боротьбі за суверенітет, свободу та незалежність проти агресійної війни Росії. 

Нещодавно Боррель пообіцяв Кулебі активізувати пошуки систем Patriot для України. Зокрема, він заявив, що ЄС повинен згуртуватися навколо підтримки України. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram