ГоловнаСвіт

Байден знову зібрав рекордний місячний бюджет виборчої кампанії

Президент і його партія завершили лютий зі 155 мільйонами доларів готівки, найбільшою кількістю, яку будь-коли накопичив демократ.

Байден знову зібрав рекордний місячний бюджет виборчої кампанії
Президент США виступив перед Конгресом зі щорічною промовою
Фото: EPA/UPG

У лютому президент США Джо Байден зібрав понад 53 мільйони доларів на свою передвиборчу кампанію та Демократичну партію, що є рекордною сумою за місяць.

Про це пише Bloomberg.

Президент і його партія завершили місяць зі 155 мільйонами доларів готівки, найбільшою кількістю, яку будь-коли накопичив демократ.

Політсила отримала найбільшу суму від дрібних жертводавців станом на сьогодні, побивши рекорди, встановлені за три попередні місяці.

Байден зібрав понад 331 мільйон доларів з моменту переобрання у квітні та має велику фінансову перевагу над своїм конкурентом-республіканцем, колишнім президентом Дональдом Трампом, який ще не повідомив про лютневі цифри. У середу обидві кампанії повинні повідомити Федеральній виборчій комісії детальну інформацію про загальний збір коштів.

У лютому 469 000 унікальних донорів зробили 562 000 внесків на переобрання Байдена, іноді спровоковані його суперником. Протягом 48 годин після перемоги Трампа на праймеріз республіканців у Південній Кароліні кампанія Байдена зібрала 1,6 мільйона доларів від простих донорів. Звернення до кампанії електронною поштою принесло на 40% більше, ніж у січні, а реклама була зосереджена на тому, що Трамп виграв номінацію від Республіканської партії та став одним із найбільших джерел пожертв.

  • Минулого тижня Байден досяг мети у 1968 делегатів Демократичної партії, які голосуватимуть на з'їзді за висування його кандидатури на прийдешніх виборах. Таким чином господар Білого дому гарантував собі спробу переобратися на другий термін.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram