ГоловнаСвіт

Туреччина знищила 13 курдських бойовиків

Анкара завдала авіаударів у районі Хакурк на півночі Іраку.

Туреччина знищила 13 курдських бойовиків
Фото: EPA/UPG

Турецькі військові завдали авіаударів по північному Іраку і знищили 13 курдських бойовиків.

Про це пише Reuters з посиланням на міністерство оборони Анкари.

У повідомленні йдеться, що 13 бойовиків Робочої партії Курдистану (РПК) постраждали внаслідок авіаударів у районі Хакурк на півночі Іраку, а також у районах, де Туреччина проводить свою операцію “Claw-Lock Operation”.

“Наші операції продовжуватимуться рішуче доти, доки в регіоні не залишиться жодного терориста”, − заявили у міністерстві.РПК, яку Європейський Союз, США та Туреччина вважають терористичною організацією, виступила проти турецької держави у 1984 році, унаслідок конфлікту загинуло понад 40 000 осіб.

Анкара часто здійснює транскордонні авіаудари та операції проти партії, яка має бази в горах північного Іраку. Останніми тижнями Туреччина активізувала напади на курдських бойовиків у Сирії та Іраку після того, як бойовики підірвали бомбу біля урядових будівель в Анкарі 1 жовтня.

Нагадаємо, суд у Швеції вперше ухвалив вирок за фінансування Робочої партії Курдистану. Ях'ю Гунгнор засуджений до 4,5 років позбавлення волі, після відбуття терміну його депортують зі Швеції із забороною на повернення до країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram