ГоловнаСвіт

Ізраїль збирається розгорнути на кордонах новітню лазерну систему ПРО "Світловий щит"

Це станеться раніше запланованого терміну.

Ізраїль збирається розгорнути на кордонах новітню лазерну систему ПРО "Світловий щит"
Фото: Graham_dePenros

Ізраїль збирається розгорнути на своїх кордонах новітню лазерну систему протиракетної оборони "Світловий щит". Ймовірно, це станеться раніше запланованого терміну.

Про це інформують ізраїльські ЗМІ.

Зазначається, що ввечері 14 жовтня в ефірі 14-го телеканалу Ізраїлю було оголошено про розгортання системи "Світловий щит" набагато раніше, ніж очікувалося. Однак під час оголошення точні терміни не розкрили.

Відомо, що згідно з п'ятирічним терміном розвитку ЦАХАЛ, ізраїльські війська збиралися розгорнути систему на кордоні з Сектором Гази у 2025 році, а на кордоні з Ліваном – у 2027 році.

Введення в дію систем, призначених для боротьби з ракетами малого радіусу дії та з мінометними снарядами, які мають низьку вартість окремого пострілу (на відміну від системи ПРО "Залізний купол", кожен пуск якої коштує десятки тисяч доларів), має кардинально змінити ситуацію з ракетною загрозою Ізраїлю.

2019 року міністерство оборони Ізраїлю повідомило про прорив у роботі над лазерними системами ПРО. Розробка наземної системи була доручена концерну "Рафаель", розробка системи повітряного базування – концерну "Ельбіт".

У березні 2022 року міністерство представило нову лазерну систему "Щит світла", а у квітні того ж року опублікувало відео з випробувань системи, здатної збивати на відстані до десяти кілометрів різної мети – безпілотні літальні апарати, мінометні снаряди та ракети та протитанкові ракети.

Нагадаємо, Армія Ізраїлю перенесла початок наземної операції, яку планували на ці вихідні, через погоду. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram