ГоловнаСвіт

Зернова угода буде у центрі саміту G20, − Шарль Мішель

Чи досягнуть лідери “Групи двадцяти” консенсусу щодо комюніке – передбачити важко.

Зернова угода буде у центрі саміту G20, − Шарль Мішель
Шарль Мішель
Фото: EPA/UPG

Чи досягнуть лідери “Групи двадцяти” консенсусу щодо комюніке наприкінці саміту в Нью-Делі цими вихідними – передбачити важко.

Про це заявив у п’ятницю президент Європейської ради Шарль Мішель, пише Reuters.

Виступаючи в столиці Індії, Мішель сказав, що Європейський Союз хоче, щоб G20 зосередилася на глобальних викликах продовольчій та енергетичній безпеці.

Серед питань, які, як очікується, будуть фігурувати на переговорах, є блокування Росією проходження вантажів зерна з України через Чорне море, що впливає на продовольчу безпеку в багатьох країнах.

Мішель не вважає, що саміт вирішить усі “головні” глобальні проблеми, але додав, що ЄС хоче, аби блок прискорив зусилля щодо досягнення цілей сталого розвитку та висловився щодо питань клімату та зменшення бідності.

Нагадаємо, саміт G20 пройде 9-10 вересня у Нью-Делі.

Китай дав зрозуміти, що лідер Сі Цзиньпін вперше пропустить захід. Пекін натомість представить прем’єр-міністр Лі Цян. А від Росії замість Путіна приїде очільник МЗС РФ Сергій Лавров.

МЗС України тим часом працює над тим, щоб отримати запрошення на саміт G20. Наша держава хоче долучитися до заходу, оскільки там будуть порушувати економічні проблеми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram