ГоловнаСвіт

Держсекретар США Блінкен прибув до Києва. Очікується оголошення нового пакету допомоги на $1 млрд

Учора про підготовку візиту писали українські медіа, але Держдепартамент не підтверджував, хоч і не спростовував це. 

Держсекретар США Блінкен прибув до Києва. Очікується оголошення нового пакету допомоги на $1 млрд
Ентоні Блінкен
Фото: X/ Secretary Antony Blinken

До Києва прибув державний секретар США Ентоні Блінкен, повідомляє "Європейська правда". Візит офіційний, але заздалегідь про нього не оголошували.

Візит Блінкена триватиме два дні, і, як очікується, він оголосить про новий пакет допомоги в 1 млрд доларів, пише The Guardian із посиланням на слова посадовця Держдепу.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вже провів зустріч із Блінкеном. Разом вони вшанували памʼять загиблих українських захисників на одному з цвинтарів Києва.

Фото: Дмитро Кулеба в Twitter

"Секретар став першим колегою, який розпочав свій день у Києві з вшанування загиблих наших героїв на Берковецькому кладовищі. Це знак поваги до всіх українських воїнів, які віддали своє життя за нашу свободу та право на життя", – написав Кулеба у Twitter.

Згодом Блінкен повідомив, що серед тем до обговорення в Україні – її наступ.

"Сьогодні ми повернулися до Києва, щоб зустрітися з нашими українськими партнерами, щоб обговорити їхній поточний контрнаступ, майбутню допомогу та зусилля з відновлення, і, перш за все, зміцнити непохитну відданість США Україні", – написав він у Twitter.

Очікувалося, що Блінкен зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським і міністром закордонних справ Дмитром Кулебою серед інших високопосадовців, а також представників громадянського суспільства.

Учора Державний департамент не підтвердив, але і не спростував інформацію журналістів про підготовку візиту державного секретаря до України. Речник зазначив, що "не має оновлень" щодо можливої поїздки.

Попередній візит державного секретаря США відбувся рік тому, в вересні 2022. Тоді він "привіз" із собою новину про $1 млрд допомоги Україні. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram