ГоловнаСвіт

В Албанії італійські туристи не оплатили рахунок у ресторані і втекли. Джорджа Мелоні вирішила заплатити за “цих ідіотів”

Власник ресторану зауважив, що четверо італійців навіть похвалили їжу перед тим, як втікти.

В Албанії італійські туристи не оплатили рахунок у ресторані і втекли. Джорджа Мелоні вирішила заплатити за “цих ідіотів”
Фото: EPA/UPG

Уряд Італії оплатив ресторанний рахунок чотирьох італійських туристів в Албанії, які втекли із закладу, не заплативши. Обід у місті Берат потрапив у заголовки газет обох країн, повідомляє BBC.

Цей випадок спонукав прем’єр-міністра Албанії Еді Раму підняти це питання зі своєю італійською колегою Джорджією Мелоні під час її візиту в країну.

У відповідь вона попросила посла Італії «піти й заплатити за цих ідіотів». 

Посольство Італії в Албанії підтвердило у заяві, що сплатило рахунок, як повідомляється, близько 80 євро від імені своїх громадян.

«Італійці поважають правила і виплачують свої борги, і ми сподіваємося, що подібні епізоди більше не повторяться», - йдеться в повідомленні.

Міністр сільського господарства Італії та шурин пані Мелоні, Франческо Лоллобрігіда, також був у поїздці до Албанії та сказав агентству Reuters, що оплата рахунку була справою честі.

"Кілька нечесних людей не мають зганьбити націю порядних людей", - сказав він.

Незрозуміло, коли стався інцидент, але відео служби безпеки, на якому група виходить із ресторану та тікає в ніч, стало вірусним у соціальних мережах.

Власник ресторану розповів албанському Report TV, що це був перший раз, коли клієнти залишили його заклад, не заплативши, і сказав, що четверо італійців навіть похвалили їжу.

Нагадаємо, Італія допоможе відбудувати Свято-Преображенський собор в Одесі. Італійський уряд залучив для цього два найавторитетніші культурні центри країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram