ГоловнаСвіт

Міністр закордонних справ Угорщини зібрався на путінський економічний форум в Петербурзі

Захід проігнорували навіть багаторічні соратники РФ.

Міністр закордонних справ Угорщини зібрався на путінський економічний форум в Петербурзі
Фото: 112 Украина

Традиційний путінський економічний форум ще більше підкреслить ізоляцію Російської Федерації, яку вона отримала за своє вторгнення в Україну. Хоча серед європейських посадовців знайшлися й ті, хто підтвердив участь, пише Bloomberg

Зокрема, в Петербург на економічний форум, що почнеться завтра, зібрався їхати міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто. Також буде венесуельський міністр Петро Теллеха.

Президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва відхилив запрошення взяти участь у форумі. Президента Казахстану Касим-Жомарта Токаєва також там не буде, за словами чиновників у центральноазіатській країні. Відмовився їхати і президент Республіки Сербської Додік. 

"Прем'єр-міністр Куби Мануель Марреро Крус візьме участь у нараді щодо російсько-латиноамериканських зв'язків. Посол Китаю в Москві Чжан Ханьхуей і лідер Спілки китайських підприємців в Росії – зіркові гості панелі з двосторонніх торговельних відносин. Панель з російсько-індійських відносин включає лише двох представників індійського бізнесу з 12 зазначених спікерів", – зазначили журналісти. 

Згідно з програмою, найбільша міжнародна присутність буде з Близького Сходу. Міністр економіки Об'єднаних Арабських Еміратів Абдулла Бін Тук Аль Маррі очолює групу офіційних осіб ОАЕ, які беруть участь у нараді щодо торгових відносин з Росією.

Російські магнати цього року, ймовірно, не братимуть часті. Багато хто боявся бути поміченим на минулорічному ПМЕФ через санкції. 

Більшість доповідачів на форумі складають російські офіційні особи та експерти, хоча, згідно з програмою, беруть участь представники країн, зокрема Шрі-Ланки, Лаосу, В’єтнаму, Туреччини та Таїланду. 

Лідери Асоціації європейського бізнесу та Американської торговельної палати в Росії також мають бути присутніми, попри напруженість між Кремлем та їхніми урядами. Ця напруга проявилася в рішенні організаторів форуму заборонити всіх журналістів з "недружніх" країн.

Також на сайті форуму організатори нагадали іноземним відвідувачам брати з собою в Санкт-Петербург долари або євро, оскільки санкції призводять до того, що вони не зможуть користуватися своїми банківськими картками в Росії.

Економічний форум у Петербурзі російська влада не скасовувала і минулого року. У 2022 серед учасників був президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв, і він у присутності Путіна назвав окуповані українські території, які Кремль називає "ЛДНР", квазідержавними формуваннями, тобто фактично виступив у розріз із брехнею Кремля про "республіки". 

Економічний форум у Петербурзі проводиться щорічно і на ньому завжди виступає президент РФ. Минулого року посадовці цивілізованого світу відмовилися від участі в заході, але Петербург приймав ватажків терористів із окупованої території Донецької і Луганської областей і представників "Талібану". 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram