ГоловнаСвіт

У Пекіні через пожежу в госпіталі загинули понад 20 людей (оновлено)

У соцмережах поширили пост, як у лютому ця лікарня вихвалялася пожежною безпекою. 

У Пекіні через пожежу в госпіталі загинули понад 20 людей (оновлено)
Фото: India Posts English

Через пожежу в госпіталі Пекіна загинули щонайменше 29 людей, десятки осіб довелося евакуювати. Попереднє розслідування показало, що пожежа виникла внаслідок спалаху легкозаймистих лакофарбових матеріалів під час ремонтних робіт, пише Al Jazeera

Щоб урятуватися, люди спускалися з вікон на звʼязаних простирадлах, пише The Guardian. Деякі рятувалися сидячи на кондиціонерах з вуличного боку. 

Вогонь спалахнув у східному крилі стаціонарного відділення пекінської лікарні Changfeng. Щонайменше 71 пацієнта вдалося врятувати, пожежники затушили вогонь. 

Влада заблокувала доступ до лікарні в середу, одночасно оголосивши розслідування інциденту. Пости в соцмережах про пожежу були цензуровані або видалені після того, як вони кілька годин циркулювали в WeChat. Одна публікація, що, за даними The Guardian, на момент написання матеріалу, була все ще доступна, критикувала лікарню за те, що вона вихвалялася готовністю до пожежі в лютневій статті на своєму офіційному акаунті WeChat.

Нагадаємо, що в вересні в Китаї спалахнув більш як 40-поверховий хмарочос, у якому зберігалося паливо. Будівля належала державному телеком-оператору. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram