ГоловнаСвіт

Зеленський закликав Данію підтримати статус кандидата в ЄС для України

"Я би дуже хотів, щоб Данія була такою ж потужною і об'єднаною з іншими європейськими країнами щодо нашого членства в ЄС".

Зеленський закликав Данію підтримати статус кандидата в ЄС для України
Володимир Зеленський
Фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський вважає, що Данія має проявити солідарність з Україною не тільки в поставках зброї, а й підтримати надання статусу кандидата на вступ до Євросоюзу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на його інтерв'ю для данських ЗМІ.

"Звичайно, ми хочемо більше, але я нічого поганого не можу сказати про уряд Данії щодо військової підтримки. Є один фактор важливий, де Данія буде грати одну з ключових ролей - це європейська перспектива для нашої країни, а саме кандидатство в члени Європейського союзу. Тут я би дуже хотів, щоб Данія була такою ж потужною і об'єднаною з іншими європейськими країнами щодо нашого членства в ЄС", - зазначив Зеленський.

За його словами, у Данії є скепсис із приводу вступу України до ЄС.

"Те, що виглядає в Європі технічним, наприклад, кандидатство, в Україні виглядає по-іншому. Для нас це один з факторів мотивації нашого народу і армії, а значить один із ключових факторів об'єднання нашого народу проти агресії Росії. Тому я б дуже хотів, щоб тут Данія не була стриманою, а підтримала кандидатство для України, це дуже важливо", - додав президент.

Нагадаємо, учора журналіст "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк повідомив, що, за результатами дебатів, Україна з Молдовою, схоже, отримають рекомендацію лише про статус кандидата з умовами, а не повноцінного кандидата в члени ЄС. За даними ж Politico, Єврокомісія все ж таки збирається рекомендувати повноцінне кандидатство.

Остаточне рішення про те, чи бути Україні кандидаткою на вступ до Євросоюзу, ухвалюватимуть на саміті 23-24 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram