ГоловнаСвіт

Через війну в Україні 275 млн людей зіткнулися з нестачею проводовольства, - міністр фінансів США

США стурбовані ситуацією.

Через війну в Україні 275 млн людей зіткнулися з нестачею проводовольства, - міністр фінансів США
Фото: EPA/UPG

Через війну Росії в Україні понад 275 мільйонів людей у всьому світі зіткнулися з гострою нестачею продовольства. Про це заявила міністр фінансів США Джанет Єллен, повідомляє Reuters

Єллен заявила, що скликає лідерів інших країн наступного тижня, під час весняних зустрічей Міжнародного валютного фонду та Світового банку, щоб обговорити можливі заходи допомоги найбіднішим людям, які витрачають більшу частину свого доходу на їжу. 

“Міжнародні банки розвитку надавали фінансування для зміцнення внутрішнього виробництва продуктів харчування, зміцнення мереж соціального захисту та розблокування торгового фінансування, але їм також необхідно було робити довгострокові інвестиції, щоб усунути основні вразливості в продовольчих системах”, - зазначила Єллен. 

За її словами, вторгнення Росії в Україну різко підвищило ціни на сировину, посилюючи глобальний інфляційний тиск і створюючи загрозу для енергетичної та продовольчої безпеки, торгових потоків і зовнішнього балансу в багатьох країнах.

Нагадаємо, за даними СОТ, війна в Україні не лише створила гуманітарну кризу величезних масштабів, а й підірвала світову економіку. Україна і Росія є важливими постачальниками основних товарів, включаючи продукти харчування та енергоносії. У 2019 році дві країни забезпечували близько 25% світової пшениці, 15% ячменю та 45% соняшнику.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram