ГоловнаСвіт

Якщо Орбан каже, що не бачив, що сталося у Бучі, йому треба сходити до офтальмолога, – Качинський

Польща не співпрацюватиме з Угорщиною доти, доки позиція Орбана щодо війни Путіна проти України не зміниться.

Якщо Орбан каже, що не бачив, що сталося у Бучі, йому треба сходити до офтальмолога, – Качинський
Ярослав Качинський
Фото: EPA/UPG

Якщо угорський прем'єр Віктор Орбан «не бачить» звірств російських військових на Київщині, «йому слід відвідати офтальмолога». 

Про це в інтерв'ю Radio Plus заявив глава польської партії «Право і справедливість» та віцепрем’єр польського уряду Ярослав Качинський. 

Як висловився польський політик, до недавніх виборів в Угорщині він утримувався від оцінок поведінки угорського прем'єра, але тепер «має визнати, що все це дуже сумно».

«Оцінка (поведінки Орбана, – LB.ua) однозначно негативна. Коли він каже, що не бачив, що сталося у Бучі, йому треба порадити сходити до офтальмолога», – сказав Качинський.

За його словами, Польща не співпрацюватиме з Угорщиною доти, доки позиція Орбана щодо війни Путіна проти України не зміниться. Відзначимо, досі Варшава і Будапешт були близькими союзниками і спільно протистояли Брюсселю. 

«Думаю, те, що робить Орбан, – він сподівається зіграти роль у припиненні цього конфлікту. Але я думаю, що це абсолютно глухий кут», – резюмував Ярослав Качинський. 

Нагадаємо, в інтерв'ю німецькому виданню Bild Володимир Зеленський розповів, що один з провідних політиків ЄС хотів отримати докази того, що «різанина в Бучі» не була інсценуванням. Ймовірно, мова йшла про Віктора Орбана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram