ГоловнаСвіт

У Празі показали, як працює "Радіо Україна" (репортаж)

Радіостанція націлена на наших співвітчизників у Чехії, які мусили покинули свої домівки через війну Росії проти України.

У Празі показали, як працює "Радіо Україна" (репортаж)
Фото: radioukrajina.cz/twitter

Media Bohemia запустила нове "Радіо Україна", яке транслює оригінальну програму для українських біженців. Про це повідомляє видання rfi з посиланням на репортаж журналістів інформагентства AP. 

Новий канал «Радіо Україна» транслює новини, поради біженцям, музику та казки для дітей, а також духовну втіху, яку передають українські церкви, йдеться в репортажі.

Керована групою Media Bohemia, що включає кілька радіостанцій, вона веде мовлення з офісної будівлі в центрі Праги через мобільний застосунок і в інтернеті.

"Це радіо солідарності", - зазначила ефірний менеджер Наталія Чурікова, яка 27 років пропрацювала у фінансованому США празькому Радіо "Вільна Європа/Радіо Свобода".

"Ми націлені на українських воєнних біженців, які переїхали сюди, і намагаємось дати їм інформацію, необхідну для початку нового життя тут, перш ніж вони зможуть повернутися додому, що, як ми сподіваємось, зрештою станеться", — повідомила вона AFP.

Чехія прийняла понад 300 тис. українських біженців, відколи 24 лютого Росія вторглася в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram