ГоловнаСвіт

Україна свій іспит у прагненні євроінтеграції склала, тепер черга Заходу, – Дуда

Президент Польщі підтримав євроатлантичні прагнення України.

Україна свій іспит у прагненні євроінтеграції склала, тепер черга Заходу, – Дуда
Президент Польщі Анджей Дуда
Фото: EPA/UPG

Президент Польщі Анджей Дуда вважає, що Україна "склала свій іспит" у прагненні євроатлантичної інтеграції, а нинішня політична ситуація – насамперед є іспитом для західної спільноти.

Про це він написав у колонці для німецького видання Die Welt, передає "Європейська правда".

Дуда переконаний, що Україна та її народ в останні дні ще чіткіше довели, що вони хочуть бути демократичними, поважати спільні цінності та бути частиною Заходу.

"Для цього Україна готова йти на жертви, йде на жертви та проводить необхідні реформи. Вона готова за це боротися. Вона склала свій іспит", – наголосив польський президент.

За його словами, сьогодні саме західний світ проходить тест на довіру, який має визначити, чи дійсно його цінності щось значать.

"Оскільки, якщо Україною та її прагненнями пожертвують заради спокою, економічних інтересів чи політичних амбіцій, це буде серйозним ударом не лише для українського суспільства, а й для західної спільноти загалом", – переконаний Дуда.

На думку Дуди, єдність та спільна і рішуча позиція щодо Росії є важливими для всього західного співтовариства і "критично важливо не дозволити себе розділити в ці надзвичайно важкі дні". Водночас, президент Польщі наголосив, що у пошуку дипломатичного виходу з кризи не можна жертвувати західними прагненнями України та намагатися знайти рішення за спиною України.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Україна обов’язкове увійде до складу Євросоюзу. Він зазначав, що сьогодні серед наших європейських партнерів зміцнюється розуміння того, що Україна має неодмінно бути у складі об’єднаної Європи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram